Forskjellen på Overlock og Coverlock

Forskjellen på Overlock og Coverlock

Leser Forskjellen på Overlock og Coverlock 3 minutter Neste Guide til Symaskinnåler

Overlock eller Coverlock?

Både overlock og covermaskin syr med flere nåler og tråder. Det som skiller maskinene fra hverandre er måten de syr på, og hva man bruker dem til.

Hvis du finner frem en t-skjorte og vrenger den, så vil du se de to ulike sømmene på innsiden. Sidesømmene er sydd sammen med en overlockmaskin, mens falden nederst er sydd med coverlock.

En overlock syr på kanten av stoffet, og skjærer stoffet samtidig som den syr to rettsømmer og kaster over sårkanten. Den kan brukes til å få fine kanter når man syr stoff sammen.

En coversømmsmaskin brukes når man skal sy fine falder, kantbånd og pyntesømmer. Den syr kjedesøm: to rettsømmer innpå stoffet og kasterover på baksiden av stoffet.

Overlock
Overlockmaskiner er effektive, syr sterke elastiske sømmer og renskjærer kanten for deg. Overlockmaskinen syr med opptil 4 tråder og to nåler, og syr elastiske sømmer. Den syr bare på kanten av stoffet, og kan ikke sy i revers. Maskinen kan renskjære stoffet mens du syr, men du kan også senke kniven om du ikke ønsker å kutte stoffet. Du ender opp med et proft resultat, med jevne og fine sømmer. Du kan også sy rullesøm, som er svært dekorativt på for eksempel volanger. Overlockmaskinen kan også sy rynkesømmer - ved å endre hastigheten mellom de to undertransportørene. 

En overlock er perfekt for deg som syr mye klær i elastiske stoffer, og ønsker et profesjonelt utseende på prosjektene dine. Når du syr med overlock forlenger du også levetiden til plagget, da de sterke sømmene gjør at stoffet ikke rakner i kantene (spesielt vevde stoffer). Når du syr ditt første plagg med en overlockmaskin kommer du til å bli avhengig. Men også quilteren kan ha god nytte av en overlock. Å sy lappeteknikk med overlock går fort, er enkelt og sømmene blir vaskekte uten at du behøver å fore.

Våre overlock maskiner:

Her kan du se Janome MyLock i action:

 

Coversømmaskiner
Coversømmaskinen syr profesjonelle stretch falder og dekorasjonssømmer. Den syr med opp til 3 nåler og 5 tråder, og syr kjedesømmer. De elastiske tvillingsømmene på en covermaskin både ser og er profesjonelle. Det som er spesielt med disse sømmene er at den syr stikkninger på fremsiden, og kaster over faldens sårkant på baksiden. Sikksakktråden på baksiden inneholder mer tråd og blir dermed mer holdbar.

Du kan også sette på et kantbåndsapparat og sy fine kantbånd. Kantbåndsaparatet bretter kantbåndet 4 ganger, og benyttes til å sy fast kantbånd rundt sårkanten på stoffet, i en og samme operasjon. (Elastisk kantbånd).

Coversømmaskinen passer for deg som syr mye i elastiske stoffer, og ønsker et rent, pent og proft resultat på avsluttningene dine - både falder og kantbånd.

Våre comvermaskiner:

Her kan du se Janome Cover Pro 3000P i action:

 

 

Fortsett å lese

Legg igjen en kommentar

Alle kommentarer modereres før de blir publisert.

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Autorisert forhandler

Vi er autorisert forhandler av Janome symaskiner, og ønsker å hjelpe deg å maksimere din syglede med den perfekte symaskinen.

Din sybutikk på nett

Hos oss finner du alt du trenger til dine syprosjekter