Symaskinguide for nybegynnere

Symaskinguide for nybegynnere

Guide til Symaskinnåler Leser Symaskinguide for nybegynnere 5 minutter Neste Bli SEWphisticated!

På utkikk etter din første symaskin?

Da har du kommet til rett sted. Vi hos Abby’s Tekstiler er opptatt av å matche syerske og symaskin - slik at du får den riktige symaskinen som møter dine behov. Ta gjerne kontakt, så hjelper vi deg.

Det første valget du må ta er hvilken type symaskin du vil ha. Av “vanlige symaskiner” finnes det to hovedtyper: mekaniske og elektroniske symaskiner. 

At en symaskin er mekanisk betyr at maskinen ikke har noe digitalt display, og man må stille inn alle sømmer manuelt ved å trykke og vri på ulike knapper. Dette er gjerne det man kaller en «god gammeldags symaskin». Du har full kontroll når du stiller inn alle sømmer, stinglengde og -bredde manuelt.

Elektroniske symaskiner er laget med innebygde syprogrammer. Dette betyr at du kan velge et program ved å trykke på en knapp, så stiller maskinen seg inn på de riktige innstillingene. Slike maskiner har ofte flere funksjoner og innstillingsmuligheter, enn mekaniske symaskiner. 

Vår anbefaling

Her har vi plukket ut noen av våre favoritter for nybegynnere. Dette er maskiner som er enkle å bruke og som har de funksjoner en nybegynner har behov for.

Mekaniske symaskiner

 MODELL 1522
Janome Modell 1522 er lillesøsteren til vår populære modell: Easy Jeans, og er en populær husholdningssymaskin. Maskinen er mekanisk, og du gjør innstillinger ved å vri på de tre hjulene. Symaskinen passer godt for nybegynnere, barn og den som trenger en solid husholdningsmaskin.

Sømutvalget består av noen utvalgte nytte- og elastiske sømmer, i tillegg til noen dekorsømmer og automatisk 4-trinns knapphull. Maks. stingbredde 5 mm. Utvendig regulering for trykkfotsjustering med 3 moduser praktisk plassert på maskinens venstre kortside. Det ekstra brede friarmsbordet gir stabilitet for både syer og prosjektet. Tilbehørsboksen er romslig og har bestemte plasser til tilbehøret som følger med maskinen. Referansekort med god oversikt over hvilken trykkfot som passer med de ulike sømmene følger med maskinen. Senkbar transportør for frihåndsquilting og hvis du skal sy fast en knapp (knappefot følger med maskinen).  

Les mer om Modell 1522: her

EASY JEANS
Favoritten Janome Easy Jeans er en super maskin for nybegynnere, som er enkel å bruke og tåler det meste. Det er en robust og brukervennlig symaskin som har de sømmer du har behov for. Easy Jeans er verdens mest produserte symaskinsmodell, og har flere ganger verden over fått utmerkelsen «best i test».

Symaskinen er laget for deg som skal reparere, lappe, sy gardiner og legge opp bukser. Easy Jeans passer også for deg som skal sy mye i tykke stoffer, for eksempel sy vesker. Easy Jeans syr like fint i tykke som i tynne stoffer. Med Easy Jeans har du full kontroll. Her finnes ingen innebygde snarveier, og du stiller manuelt inn alle sømmer, stinglengde og bredde. Det liggende spolesystemet, som er flokesikkert, gjør at maskinen syr nesten lydløst og du har full kontroll over trådmengden på undertråden.Easy Jeans har Janomes «Superior Feed System». Kun Janome symaskiner har dette unike transportørsystemet, som flytter stoffet i perfekt synkronisering med nål og undertråd. Easy Jeans tilbyr 19 sømmer opp til 7 mm, inklusive et tradisjonelt automatisk knappehull. Sømutvalget består av knapphull, nyttesømmer, stretchsømmer, faldesømmer og noen få dekorsømmer. 

Les mer om Easy Jeans: her

Elektroniske symaskiner

DRIVA
Trenger du en sterk kvalitetssymaskin, men har et lavt budsjett? Da er Driva det perfekte valget for deg. Driva er minstemann i Janomes elektroniske serie, og er en moderne, praktisk, rimelig, liten og lett symaskin med god sykomfort. Den er utviklet med tanke på nybegynneren, og er stabil og sterk. Symaskinen takler både tykke og tynne stoffer. Med Driva kan du sy uten fotpedal. Du kan styre maskinen enkelt ved start/stopp knappen, og du kan regulere syhastigheten ved å skyve på en bryter. Symaskinen har praktiske og tidsbesparende funksjoner som nål-i-treder, låsesting og liggende spolesystem. Sømutvalget består av de 30 mest vanlige nytte- elastiske-, dekor- og quiltesømmene, inkl. et 4-trinns knapphull. Søminstillingene gjør du ved å trykke på knappene ved siden av den Tosifrede LCD-skjermen. 

Les mer om Driva: her 

EMBLA
Vi anbefaler Janome Embla 6030, som er en super elektronisk symaskin. Tv-favoritten som har vært å se på Symesterskapet på NRK, karakteriseres ved sitt store panel med knapper. Embla er vår bestselgende symaskin, og den er enkel å bruke, og lett å elske. Den har mange smarte funksjoner, som gjør syingen til en lek. Maskinen har et brukervennlig sømpanel med store trykknapper for sømvalg. LED belyste tydelige funksjonsknapper gjør maskinen enda mer brukervennlig. Embla har innebygde populære løsninger som: individuell stingredigering, stingforlengning, brukervennlig LCD-skjerm, variabel hastighets-kontroll, 6 nivåer for trykkfots-press, tvillingnålsøm, dobbel LED belysning og ”Easy Set” undertrådspole.

Janome Embla har blitt tildelt Good Design Award av Japan Industrial Design Promotion Organization (JIDPRO). Dessuten har Janome Embla blitt utvalgt til  ”»GOOD DESIGN Best 100»” Hvor juryen kalte maskinen: «nytenkende og inspirerende design”. Juryen oppsummerte med at de store knappene på panelet er karakteristiske for Emblas design, og den er gjennom dette ikke bare brukervennlig for den erfarne syersken, men vil også oppmuntre nybegynneren til å sy.

Les mer om Embla: her

Legg igjen en kommentar

Alle kommentarer modereres før de blir publisert.

Dette nettstedet er beskyttet av reCAPTCHA, og Googles personvernerklæring og vilkår for bruk gjelder.

Autorisert forhandler

Vi er autorisert forhandler av Janome symaskiner, og ønsker å hjelpe deg å maksimere din syglede med den perfekte symaskinen.

Din sybutikk på nett

Hos oss finner du alt du trenger til dine syprosjekter